1 op de 3 ondernemers belandt in een bedrijfsgeschil

Dit kost onnodig veel tijd, geld en energie.

Wij helpen je om:

conflicten zoveel mogelijk te voorkomen of op te lossen,

juridische obstakels te overwinnen en

geld te besparen

zodat jij je zonder vertraging of tegenslag kunt richten op het

succes van jouw bedrijf.

Heb je advies nodig bij het starten van een onderneming of samenwerking?

Heb je een contract nodig?

Heb jij ruzie met je businesspartner en wil je de samenwerking verbreken?

Ben je boos op jouw leverancier of opdrachtnemer, omdat die de gemaakte afspraken niet nakomt?
Leveren ze geen kwaliteit of niet op tijd?

Erger jij je aan die klant die maar blijft zeuren dat jouw product of dienst niet voldoet en daarom de factuur niet wil betalen?

Erger jij je aan jouw werknemer, omdat zij jou de schuld geven van hun disfunctioneren of ziek zijn, terwijl jij er alles aan doet om hen in staat te stellen om hun werk uit te voeren? Wil je weten of ontslag mogelijk is?

Wil jij zorgeloos ondernemen en je dromen waarmaken?

Monique Helderman - jurist Hilversum

Direct naar de lijst met onderwerpen waar wij bij kunnen helpen?
Lees dan hier verder.

Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw bedrijf een sterk, juridisch fundament heeft. Hierdoor ben je weerbaarder in juridische situaties en voorkom je conflicten op het gebied van het arbeidsrecht, ontslagrecht, contractenrecht en ondernemingsrecht of los je deze snel, efficiënt en tegen redelijke kosten op.

Advies

– omtrent jouw rechten en plichten

Procedure

– bij het UWV

-bij de kantonrechter

Contracten

contract opstellen en beoordelen contracten

Begeleiding/Scholing

– van de werknemer

– via een Masterclass of Workshop

Het loont om te investeren in een sterk juridisch fundament voor jouw bedrijf.

Kosten die je kunt besparen:

Gemiddelde uurtarief van een advocaat ondernemingsrecht

Dit tarief hanteren wij niet. Wij hanteren redelijke tarieven voor onze dienstverlening die in verhouding staan tot het belang van jouw zaak. In sommige gevallen is het afspreken van een vaste prijs mogelijk. Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

Gemiddelde kosten per arbeidsconflict

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken wat de harde en zachte kosten van een arbeidsconflict zijn. Het laagste bedrag in 56 dossiers is: € 124,- en het hoogste € 231.230,

Gemiddelde verzuimkosten per werknemer per jaar

Gemiddelde verzuimkosten per werknemer per jaar: 405 euro per dag (CPB 2020) bij een modaal jaarinkomen van € 36.500,- (CPB, 2019).
Bereken zelf de verzuimkosten voor jouw werknemer.

In één jaar tijd heeft ongeveer een derde van alle ondernemers een conflict of zelfs meerdere conflicten gehad (nieuwsbericht WODC, 17 oktober 2019). Voel je dus niet slecht, als jij degene bent, die in een conflictsituatie terecht is gekomen. Bedrijfsgeschillen zijn er om opgelost te worden.

Laten we eerlijk zijn. Conflicten kosten geld en er zijn leukere dingen in het leven. Als ondernemer is het dus belangrijk om altijd eerst te kijken hoe je een bedrijfsgeschil kunt voorkomen, zodat je tijd en geld uitspaart om jouw doelen en dromen waar te maken.

Een bedrijfsgeschil kun je voorkomen door te investeren in een goed juridisch fundament. Dit kan als je starter bent, maar ook als doorgewinterde ondernemer kan het geen kwaad om de bestaande contracten en het beleid eens opnieuw te bekijken. Uiteindelijk kan dit je veel geld besparen of zelfs opleveren.

Als je een samenwerking aangaat of een werknemer aanneemt en van tevoren duidelijk spreekt over jouw verwachtingen, rechten en plichten, dan is de kans dat er tijdens de samenwerking een conflict ontstaat veel kleiner.

Als een product of dienst niet voldoet, dan is het verstandig om op voorhand duidelijkheid te hebben over hoe je hier mee om zult gaan en in welke mate je eventueel aansprakelijk bent en om dit te regelen in je algemene voorwaarden.  

Een goed juridisch fundament bestaat uit meer dan alleen een setje contracten.

De keuze voor een rechtsvorm (eenmanszaak, BV, etc.) heeft bijvoorbeeld fiscale consequenties en daarmee een rechtstreeks effect op jouw inkomen. Niet alleen als starter moet je die keuze maken, ook de groeiende ondernemer kun je er baat bij hebben om de eenmanszaak om te zetten naar een B.V..

Heb je het juridische fundament van jouw bedrijf op orde, dan kan er toch nog een bedrijfsconflict ontstaan. Mensen zijn veranderlijk en geen enkel contract is waterdicht en heeft met elke toekomstige situatie rekening gehouden. We hebben helaas geen glazen bol.

Het loont om te investeren in het voorkomen van juridische problemen die je veel geld kunnen kosten. Is er onverhoopt toch een conflict ontstaan, dan helpen wij je graag bij het vinden van de oplossing.

Bedrijfsgeschil Clearman Legal
Clearman Legal - Alle facetten van een juridische zaak diamant

Conflicten voorkomen

 

Win – win situaties

Partijen kunnen door één deur.

Wij geven advies en jij kunt zelf de kwestie oplossen door het gesprek aan te gaan, afspraken te maken en die schriftelijk vast te leggen. Wij kunnen de overeenkomst voor je opstellen, zodat de afspraken die je maakt ook schriftelijk zijn vastgelegd. Conflictsituaties worden hierdoor in de toekomst zo veel als mogelijk voorkomen.

Conflicten oplossen

 

Vecht – situaties

Partijen kunnen niet meer door één deur.

Standpunten zijn verhard en communiceren is lastig geworden.

Wij geven advies en communiceren namens jou met de wederpartij en proberen alsnog een minnelijke oplossing te bereiken die in de lijn van een uitspraak van de rechter zal kunnen liggen. Lukt dat niet, omdat de wederpartij niet meewerkt en wil blijven vechten, dan wordt de gang naar de rechter gemaakt en volgt er een uitspraak.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Keuze Rechtsvorm

Eenmanszaak

Coöperatie

Vennootschap

Besloten Vennootschap (B.V.)

Franchise

Samenwerking aangaan

Adviesgesprek vooraf
(met alle partijen)

Contracten

Samenwerking verbreken

Ontbinden overeenkomst

Nakomen afspraken

Ingebrekestelling

Verzuim

Wanprestatie

Conflicten met businesspartners

Aandeelhouders

Vennoten

Conflicten met klanten

Product of dienst voldoet niet

Kans op herstel

Betalingstermijn verstreken

Conflicten met Leveranciers

Product of dienst voldoet niet

Kans op herstel

Leveringstermijn verstreken

Aansprakelijkheid

Verzekeringen

Bestuurdersaansprakelijkheid

Aansprakelijkstelling

Schade

Aansprakelijk

Contracten

Schade

Medezeggenschap / Ondernemingsraad

Instemmingsrecht

Recht op informatie

Adviesrecht

Initiatiefrecht

Personeel

Arbeidsovereenkomst

Ontslag

etc.

Zie:

Arbeidsgeschil

Privacy

Intern: Op de werkvloer

Extern: richting opdrachtgevers, leveranciers, klanten, etc.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.
Dan kunnen we samen bekijken wat je precies nodig hebt.

Mijn ervaring met de werkwijze van Clearman Legal en de communicatie is heel positief. Monique heeft een hoog empatisch vermogen en reageerde steeds adequaat op mijn vragen.

G.
Directeur B.V.
Amsterdam

“Waarom los je deze zaak zo voor ons op? Zo verdien jij er toch niets aan?”
Dat vroeg ik Monique toen ik zag hoeveel uren er in rekening werden gebracht ten opzichte van de gesprekken die wij hebben gevoerd. Clearman Legal heeft aandacht voor de zaak en de dienstverlening is efficiënt en betaalbaar.

E. en S.
Eigenaren v.o.f.
Almere

Ik ben zeer tevreden over de hulp en zou Clearman Legal ook zeker aanraden. Monique is helder in de afspraken en houdt zich ook aan toezeggingen (wanneer opleveren enzo). Communicatie verliep goed. Ik zou Clearman Legal zo weer bellen mocht het nodig zijn.

M.
Directeur B.V.
Almere

Monique is een ervaren jurist waar de kennis absoluut niet ontbreekt. Waar zij mij het meest geholpen heeft, is het (weer) vinden van mijn innerlijke rust. Zij heeft letterlijk mijn zorgen uit handen genomen, zodat ik mij kon focussen op de dagelijkse zaken. Ik beveel Monique van harte aan bij iedereen die verwikkeld is geraakt in een geschil. Haar inzet is onmiskenbaar.

S.
Directeur B.V.
Rotterdam

Ik heb de dienstverlening van Clearman Legal als prettig en verhelderend ervaren. Ik was erg tevreden over de online communicatie. Die was duidelijk en helder.

M.
Eigenaar eenmanszaak Hilversum

Thank you very much for the elaborate, but very useful and clear document about privacy in general and more specific the implications for our company.

R.
Business Operations Manager
Internationaal bedrijf Helmond