Empathisch, hulpvaardig, betrokken en bevlogen.

Ben jij een ondernemer of werknemer en op zoek naar een jurist?

Wij nemen de tijd voor jou,

luisteren naar jou in vertrouwen, en

denken van A tot Z met je mee,

zodat jouw wensen worden vertaald in juridische oplossingen en

je weet welke opties je hebt en die beslissingen kunt nemen die goed voor jou en jouw toekomst zijn.

 

Het is onze missie om ervoor te zorgen dat juridische problemen jouw succes niet in de weg staan.

Ik ben Monique Helderman en op 1 november 2017 heb ik Clearman Legal opgericht om meer tijd te kunnen besteden aan de mens achter de functie of het bedrijf.

In 2006 heb ik mijn studie rechten aan de Universiteit Utrecht afgerond. Nadien heb ik werkervaring opgedaan in zowel de advocatuur als het bedrijfsleven. Ik heb veel families, bedrijven, ondernemers, werkgevers en werknemers daadwerkelijk verder geholpen. Ook heb ik gewerkt als docent recht op een HBO.

Wat mij in al die jaren is opgevallen, is dat als ik meer tijd besteedde aan de mens achter de functie of het bedrijf, er dan veel betere resultaten werden behaald in een korter tijdsbestek. Bovendien was de ervaring van de ondernemer of werknemer een stuk positiever, waardoor er achteraf geen nare gevoelens bleven kleven die hun doorwerking hadden in toekomstige relaties.

Ik geloof in de filosofie: “The solution lies within”. Als je aandacht besteedt aan de mens achter het probleem, dan kun je het probleem makkelijker oplossen.

De wet geeft slechts een richtlijn voor het oplossen van juridische problemen. Bepalend zijn ook: de feiten, de standpunten, wensen, emoties (het begrip ervan en het respect ervoor) en jouw toekomstperspectief.

Wij houden daarom rekening met al die facetten, zodat er snel en tegen een redelijke prijs aan de ronde tafel een passende oplossing kan worden gevonden. Die oplossing zal in de meeste gevallen worden geaccepteerd door partijen, omdat deze als eerlijk en rechtvaardig wordt gezien. Komen partijen er niet uit, dan volgt een confrontatie naar de letter van de wet bij de kantonrechter. Dit leidt dan vaak alsnog tot de gewenste oplossing.

Of je nu aan de wieg staat van jouw eigen onderneming, al een doorgewinterde ondernemer bent, een starter op de arbeidsmarkt of al wat arbeidsjaren achter de rug hebt, wij helpen je graag. Om jou de best mogelijke begeleiding te kunnen geven, heb je altijd direct en persoonlijk contact met jouw eigen, vaste jurist. Bij die jurist kun je met al jouw vragen terecht.

Monique Helderman - Senior Jurist - Hilversum

mr. Monique F. Helderman
Senior Juridisch Adviseur, Docent &
Oprichter Clearman Legal