Clearman Legal maakt de wereld een stukje eerlijker en rechtvaardiger!

Onze missie

Clearman Legal is een juridisch advieskantoor dat op 1 november 2017 is opgericht door mr. Monique F. Helderman.

Monique is rechten gaan studeren, omdat zij staat voor eerlijkheid en rechtvaardigheid. Iets wat in de praktijk nogal eens ver te zoeken is.

Na het afronden van haar studie Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht in 2006, heeft zij werkervaring opgedaan in zowel de advocatuur, als het bedrijfsleven.

Monique heeft ervaren dat veel dienstverleners in de juridische branche het juiste doel uit het oog zijn verloren. Vaak gaat het puur om geld verdienen en niet zozeer om de dienstverlening op zich en het verder helpen van mensen.

Er is al geruime tijd een verandering gaande binnen de juridische branche, maar die verandering gaat volgens Monique nog niet ver genoeg om het tij te keren. Daarom is Clearman Legal opgericht.

Juridische bijstand van hoge kwaliteit behoort ten eerste voor iedereen toegankelijk te zijn.

Daarnaast is het onvermijdelijk dat je leert van een juridisch vraagstuk of juridische problematiek.

Wij geloven in de filosofie: “The solution lies within”.

De wet geeft slechts een richtlijn voor het oplossen van juridische problemen. Bepalend zijn ook: de feiten, de standpunten, wensen, emoties (het begrip ervan en het respect ervoor) en jouw toekomstperspectief. Wij houden daarom rekening met al die facetten.

Het inzicht dat wij hierdoor krijgen, leidt vaak al tot meer besef van wat eerlijk en rechtvaardig is in een bepaalde situatie. Dat zorgt ervoor dat wij in bijna elke zaak een snelle, op maat gesneden oplossing aan de ronde tafel kunnen vinden. Komen partijen er niet uit, dan volgt een confrontatie naar de letter van de wet bij de kantonrechter. Dit leidt dan vaak alsnog tot de gewenste oplossing.

Of je nu aan de wieg staat van jouw eigen onderneming, al een doorgewinterde ondernemer bent, een starter op de arbeidsmarkt of al wat arbeidsjaren achter de rug hebt, je leert altijd. Van fouten of van nieuwe situaties die je niet eerder hebt meegemaakt. Die zakelijke en persoonlijke ontwikkeling neem je mee jouw toekomst in.

Wij vinden het daarom belangrijk dat niet alleen jouw juridische vraagstuk of probleem wordt opgelost, maar ook dat je daadwerkelijk verder bent geholpen en betere keuzes kunt maken voor de toekomst. Om jou de best mogelijke begeleiding te kunnen geven, heb je altijd direct en persoonlijk contact met jouw eigen, vaste jurist. Bij die jurist kun je met al jouw vragen terecht. 

Monique Helderman - Senior Jurist - Hilversum

mr. Monique F. Helderman
Senior Juridisch Adviseur, Docent & Oprichter
Clearman Legal